Contact

Glas in 't bakkie

Glas mag gewoon met restjes en deksels in de glasbak. Dat is de kernboodschap van de nieuwe glascampagne 'Glas in 't bakkie'. Met de deze campagne hopen de gemeente Wageningen en ACV nog meer glas gescheiden in te zamelen. De campagne is in oktober 2014 gestart. Doe ook mee, gooi glas in 't bakkie! De locaties van de glasbakken in Wageningen vindt u hier. De locaties van de glasbakken kunt u ook bekijken door uw postcode in te vullen in het scherm hiernaast, op de online afvalkalender www.mijnafvalwijzer.nl of de app 'Afvalwijzer' en vervolgens te kijken onder 'inzamellocaties'. Statiegeldflessen kunt u in de supermarkt inleveren.

Makkelijker en hygiënischer
Terwijl vroeger het glas eerst schoongemaakt moest worden, mag je nu de restjes in het glas laten zitten. En ook de dop of deksel kunnen mee de glasbak in. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren. Dat is een stuk hygiënischer in huis en gemakkelijker voor inwoners. Uit recent onderzoek blijkt dat mensen glas eerder naar de glasbak brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen.

Glasscheiding
Wageningen zamelt 22,5 kg glas per persoon per jaar in. Voor een soortgelijke gemeente ligt het streven op 24,5kg. Wageningen is dus al heel goed op weg, maar het kan nog beter!

Wat mag er in de glasbak?
Is het glas? En was er drank, voedsel of cosmetica in verpakt? Dan hoort het in de glasbak. Waar de recyclers wel grote hinder van ondervinden zijn vuurvast glas (ovenschalen, theekopjes e.d.) en steen en porselein (kruiken, servies e.d.). Neem dat niet mee naar de glasbak.Voor meer informatie over glas scheiden kijk op www.glasscheiden.nl.

Creatief recyclen
Last but not least: je kunt natuurlijk naar de glasbak lopen met je glas, maar je kunt er ook voor kiezen zelf creatief aan de slag te gaan. Op internet kun je veel leuke tips vinden, bijvoorbeeld hier en
op www.facebook.com/glasscheiden.