Contact

Ik woon in hoogbouw- hoe werkt het betalen per keer dan?

De meeste brengcontainers hebben een inworp van 60 liter. Per keer dat u gebruikmaakt van deze inworp betaalt u 1,60 euro.  De brengcontainers die in het najaar van 2015 nieuw zijn geplaatst hebben afhankelijk van het type een 30 liter inworp of een 30 en 60 liter inworp. Per keer dat u gebruik maakt van een 30 liter inworp bent u 0,80 euro kwijt. Het aantal keer dat u gebruik maakt van de (ondergrondse) brengcontainer wordt bijgehouden via uw milieupas. U hoeft niet perse een 60 liter zak te gebruiken, 3 x 20 liter is samen ook 60 liter en past ook in de 60 liter inworp. Heeft de brengcontainer een 30 liter inworp, dan kunt u uiteraard ook 3 x 10 liter zakken of 2x15 liter zakken gebruiken.

Om te weten welke inworp uw brengcontainer heeft, kijk op deze pagina (klik op het ballonetje van de brengcontainer die u gebruikt: u ziet dan staan of deze een 30, 60 of 30/60 inwerpopening heeft). Ook worden er binnenkort stickers op de brengcontainers aangebracht waarop staat welke inworp deze container heeft.

Bij de brengcontainers met de mogelijkheid voor zowel 30ltr als 60ltr te storten, houdt u voor de 30ltr storing één keer de milieupas voor het scherm, voor 6oltr twee keer (instructies volgen op het scherm).

Terug naar het vragenoverzicht